logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Grah velika roda godisnje

Pozadina: Grah - veliki rod godisnjih i visegodisnjih zeljastih biljaka, vinova loza i patuljak grmlje - dugo je bila u sluzbi covjeka. Od oko 200 vrsta u 20 kulturama. Biljka se uzgaja od davnina u Starom i Novom svijetu.

Bean sjeme pronadeni su tijekom iskapanja spomenika kulture doinkskoy (Peru), obicni je kulturu drevne Inke i Asteci. Najraniji pisani referenca na njega (u drevne kineske analima) pripada II tisucljeca prije Krista Stari Grci i Rimljani koristili biljka kao hrana i lijek. U Rusiji, grah poznato barem od XI.

Sadrzaj mineralnih tvari iz graha i blizu najbolje poznatih vrsta bi se trebao zvati konj grah i leca. Obojica su (kao grah) bio je covjek od davnina kao hrane i ljekovitog bilja u isto vrijeme. Sve tri navedene vrste su visoke u skrob i druge ugljikohidrate, bjelancevine, vitamin-bogat.

Grah, kao sto je hrana univerzalno. To je prakticki sve sto je potrebno za tijelo lako probavljiv (75%) proteina, koji su plodovi broja zrna u blizini mesa i ribe, razne kiseline, karotena, vitamina C, B1. B2, B6, PP i puno makro-i mikronutrijenata (osobito bakar, cink, kalij). Primjena: Grah, grah, leca i konji koriste za prehrambene prehrani s razlicitim gastrointestinalnog bolesti, bolesti bubrega, jetre, mokracnog mjehura i srca.

Iz grah i drugih mahunarki juhe, zitarice, predjela, njihova konzervirane, mljevene za proizvodnju brasna. Tu je vrlo salata vrste graha. Vlastiti grah i slama od njih - prekrasan vitamina stocne hrane.

Kuhanje grah i ostale mahunarke zahtijeva postivanje odredenih pravila kako bi izbjegli gubitak vrijednih prehrambenih kvalitete plodova. Oni su, na primjer, ne bi trebao biti namocen prije kuhanja, i kuhati bez soli, to je pozeljno. Moramo zapamtiti da je sirovo voce jesti grah su neprikladni, jer sadrze otrovne fazin (u procesu kuhanja unistava ove glikozida). U narodnoj medicini, koristenje leguminoze i siroko varirao.

Bujon, voda ekstrakti mahuna, sjemenke, cvijece, propisane za mnoge bolesti. Na primjer, izvarak od sjemena ili cijeli zeleni grah preporucuje kao diuretik za edem bubreznih podrijetla ili na temelju zatajenja srca. Grah - djelotvoran alat za dijabetes. Takoder je utvrdeno da grah (oni zakuhati, bujon) imaju antimikrobna svojstva, korisna u hipertenzija, kronicni reumatizam, bubrega, mokracnog mjehura, formiranje kamenaca u mokracnih i spolnih organa.

Pa, oboje zacjeljivanje rana i kao lijek za bolesti koze (grah brasno), gastritis sa smanjenim izlucivanjem zelucanih zlijezda, masne jetre (pire od graha). Na kraju, grah - velika kozmeticki. Kuhani, pire od voca kroz sito, u kombinaciji s limunovim sokom i biljnih ulja koja kozu hrani, njegova zdraviji, eliminirati bore. Knjige VR

Dovzhenko, A. Dovzhenko Tajne ljekovitog bilja, Slatova IV Zelena Apoteka, LG

Dudchenko, V. Krivenko Na temelju materijala belmagi.ru

Povezani postovi:
  1. nicati papar
  2. squash

zeleni grah, klice, tikvice, grah

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce