logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Grah

Grah grah sparoga

grah (Phaseolus), mahunarki obitelji. Rhode grah sadrzi oko 150 vrsta. Spread grah, uglavnom u suptropskim podrucjima Amerika, Juzna Azija i Afrika. U Rusiji, grah je uvezen iz sredine 18. stoljeca iz Francuske. A sada ovaj vrt usjeva u Rusiji je ukorijenila svugdje zahvaljujuci izvedene sorte prilagodene nasem podneblju.

Fasoltravyanistoe godisnja biljka. Korijen sustav slavine i slavine korijen penjanje sorte mogu prodrijeti duboko u 1-metar. Na korijen klastera sortovosnovnoy manje dubine, ali bocni korijeni su vrlo jaki.

Na korijene grah, kao i sve mahunarke, bakterije formirana kvrzica koje dusik, koji je povisen dio rasteniyaberet iz zraka. Dakle, grah, nakon zetve, znacajno obogacuje tlo dusikom. Proizlazi grananje grah. U grm sorte do 50 cm, s vyuschihsyado 5 metara duzine.

Listovi su s tri lista grah kompleks, imparipinnate, svaka lista s stipules. Lijepa lisce, zuto-zelena, tamno zelena. Peduncles aksilarne ili terminala. Cvijece leptirast, biseksualni. Cvijece male, u obliku grozda cvat. Cvijece bijela, roza, svijetlo crvena, ljubicasta. Fasolsamoopylyayuscheesya biljka.

Samooprasivanje pojavljuje cak i prije nego cvijet otvara. Noposle tajno cvijet moze biti unakrsno oprasuju insekti proishoditi unpollinated cvijeca. To je napomenuti da je grah s tamnim cvijece i sjeme mahune u mraku, previse. Plodydvustvorchatye grah, oni su pozvani ostrice. Oni mogu sadrzavati oko 10 sjemenki (grah) grah sirok spektar boja. Razlikovati secer, polusaharnye i ljustenje vrste graha.

Grah secera sorti (sparoga grah), bez grubih vlakana i nisu u sloj grah pergamentu, sto ti grah vise nadmetanje i ukusna. Ih Stow u tehnickom zrelosti kada sjemenke su jos uvijek male i nezreli. U grah polusaharnyh pergament sloj je slaba. Oni su takoder u mogucnosti da biste ocistili tehnicheskoyspelosti. Granatiranje grah sorte s debelim slojem pergamentu i grubo zrno se uzgaja na. Oni su s obzirom na zrele faze zrelosti, ocistiti i lijevo za dva tjedna zrenja. Tada luschat.

Fasolteplolyubivaya kulture, ali mnogo topline nije vezan voca. Vrlo osjetljivi mladi grah do proljeca mraz povratna, ali odrasla biljka ljeto i jesen noci i jutra hladni val sa sobom nosi lijepo. Hygrophilous grah, posebno u vrijeme klijanja, ali stajace vode ne moze stajati, pogotovo na niskim temperaturama. Grah su svjetlo-zahtijeva, to bi trebalo biti posadeno u punom suncu, dobro zasticeno od vjetrova.

Tla preferira labav, plodno crno tlo tipa. Dobro reagira na mineralna kalij i fosfornyepodkormki. Dusik gnojiva primjenjuju se samo na pocetku vegetacije biljaka. Dusicnih gnojiva uzrokuje snazan rast lisca na racun plodnih. Najbolji prekursora grah krastavac, luk, krumpir, kupus i korjenasto povrce. Puzava sorti fasolivyraschivayut ne samo za grah, ali i za ukrasne svrhe. Blooming ove prekrasne vina mogu pokriti zidove paviljona, terase, balkoni.

Mozete se dogovoriti zasebno stoyaschieprochnye i krutih podrzava, za taj grah sama ce drzati. Fasolisklyuchitelno bogata hranjivim tvarima i koristan za tijelo. Grah grah isti protein kao u mesa i ribe. Protein probavlja ljudskih grah na 7585%.

Zrno sadrzi vazne za ljudsko aminokiseline lizin i triptofan, vitamini B, PP, E, K, C, minerala Ca, K, Fe, P, Cu, Zn. Na temelju materijala iz cvijeta-gardens.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

grah, brokula, grah, krumpir, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce