logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bundeva je ukusna i korisna

Bundeva je ukusna i bundeve tijelo je korisno

Jedna od najcescih vrsta povrca u nasoj sredini bend je bundeva. Osim toga, to je ukusna i korisna za tijelo, neyP sadrzi puno vitamina i minerala koji su blagotvorno i za odrasle i djecu, kao iu bundeve sadrzi velike kolicine vitamina D, kroz sto povecava metabolizam i jaca kosti skeleta. Celuloze, koja je toliko u tijelu bundeve, blagotvorno djeluje na zeludac i crijeva, pa je korisno da se oporavio od bolesti i za koristenje u prehrani.

Sadrzaj kalija, manije, kalcij, bakar, zeljezo, fosfor, blagotvorno djeluje na krvotvornog sustava. Za sprecavanje bubrega i jetre bundeve je vrlo tsennymP proizvod koji stabilizira metabolizam u zelucane sokove i pomaze u normalizaciji stanja nacine kroveprodyaschih, buduci da je sadrzaj pektina u bundeve znatno smanjuje los kolesterol i promicanje svojih izlucivanje iz organizma.

Pulpe bundeve sadrzi organske kiseline, prevladava od cega je jabucna kiselina, kao i poli i secera, pa bundeve moze zadovoljiti tijela potreba za glukozom. Znacajne kolicine kalcija, kalija, cinka, zeljezo, bakar, fluor, obnoviti zalihu tijelo elemente u tragovima. Karotena, koji se nalazi u bundeve, blagotvorno djeluje na stanje vida, i skup vitamina C, B promovira normalno funkcioniranje probavnog trakta.

Za kolecistitisa prehrane bolesnika, hepatitis, akutni i kronicni nefritis, bolesti kardiovaskularnog sustava, bez ne preporuca da se hrane iz bundeve. Jedan od svojstava bundeve i proizvoda od njega, je mogucnost da se uklone geg refleks u trudnica, doprinosi normalno stanje zena u takvom kriticnom razdoblju svog zivota. Takoder, bundeve i svoje proizvode pomoci u prevladavanju "morske bolesti" za putovanje morem.

Dobar ucinak u lijecenju bolesti bubrega ima svjeze bundeve sok. Bio je uzoran standard za upis moze biti 150 do 200 grama. Paralelno s tim, isti sok daje smirujuci ucinak, pomaze u normaliziranju sna. U obliku obloga bundeve koriste u lijecenju bolesti koze, opekotina, ekcema i osipa.

Kompleks tvari sadrzane u bundeve, promice normalizacija jetre nakon sto je hepatitis, i ako je dovoljno dugotrajno koristenje proizvoda bundeve prikazuje se previse tekucine iz tijela, ublazava otekline. No, vise vrijednih svoje sjemenke bundeve, koji sadrze ne manje vrijedne tvari. Od davnina su se koristili kao anthelminthic, kao i preventivne agent za bolesti genitourinarnog sustava, a upala prostate.

U orijentalnoj medicini ekstrakt vodene bundeve koriste u lijecenju bolesti pluca, posebno tuberkuloze. Najjednostavniji, ali vrlo ukusno jelo je dobiveni kuhanjem bundeve , Sol i secer. Bundeva kasica je jedna od najukusnijih Povrce zitarice. Svaki zagrizeni domacica bi poziv za najmanje pet do sedam jela od bundeve, koje se lako priprema, a koje se mogu ukrasitP stolom za blagovanje.

Regina Lipnyagova Na temelju materijala koristan-food.ru

Povezani postovi:
  1. bundeva bundeva lijecenje
  2. Krastavac

bundeva, bundeva sok, pulpa, bundeve, povrca

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce