logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bundeva je bobica

Bundeva je povrce bobica

Ovo je ljepusan slican guverner sunca na Zemlji - isti veseli, svijetle i okrugle. Naravno, to je - bundeve. Koji, uzgred, kao sto su lubenica, a ne povrce, i bobica. Kemijski sastav od obicnih, tako je raznolika da ove kulture mogu se nazvati "periodni sustav". Nakon svega, prije svega bundeva je bogat mineralima: kalijem, kalcij, magnezij, bakar, I fosfora.

Posebno korisno u kasnu jesen i zimi, kada je u rasponu od svjezih Povrce ogranicen. Za terapijske svrhe, koristi se kao meso ovom predivnom kulture i sjemena. Ona sadrzi relativno visoki sadrzaj askorbinske kiseline.

Plod bundeve su bogate karotenom (koji sadrzi 3 - 9 mg., Neke vrste mogu doci karoten sadrzaj razini 38mg.). Bundeve - Prvak povrca u svojim sadrzaja zeljeza. Ona sadrzi vitamine B, C, E, D, PP, kao i rijetki vitamin poput vitamina T, koji pomaze da se ubrza metabolicke procese u tijelu. Bundeva nije vlaknast, dobro kuhana mekani i lako digested.

Uz ovo jelo od toga preporucuje za terapeutske i preventivne prehrane. Prednosti bundeve na gastrointestinalni trakt: nezamjenjiv proizvod koji je koristan za probleme s jetrom, zuci, gastritisa, kolitisa. Pulpa bundeve s gotovo neutralan medij doprinosi lijecenje zelucanog ulkusa dvanaesnika i cireva.

Bundeva dijeta daje dobar ucinak u pretilosti, metabolicki poremecaji. Pektin osigurava izlucivanje toksicnih metabolickih proizvoda i viska kolesterola. Za trudnice: se koristi u toksikoza. Na temelju materijala health.passion.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica - jedan od najpopularnijih povrca u svijetu

mesa bundeve, tikvice, rajcice, povrca

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce