logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bundeva dobre prehrambene i lijeka

Bundeva dobre prehrambene i lijek krumpir

Bundeva - horoshiydietichesky i medicinske proizvode. U zrelom plodu se koristi u hrani ICEM. Bundeve paprikas, peceni, preraduje u pire, jaja, kiseli krastavci. Eeispolzuyut takoder u proizvodnji voca dzemova i marmelade. Nezreli plodysolyat imarinuyut. Sjemenke bundeve su poznate u narodnoj medicini kao lijek za uklanjanje crva.

Plod sadrzi secer bundeve (oko 3%), skrob (16 do 20%) i provitamin-karoten (prosjecno od 5 mg na 100 g sirove proizvoda).  Tijekom jake El vegetatsiirazvivaet ikornevuyu sustav, tako bitne za uzgoj bundeve veliko podrucje prehrane. Zahtjevni na toplinu. Semyannachinaetsya klijanje na 14 ° C, a vezanje rast fetusa - pri 15 ° C.  Optimalna temperatura za razvoj i dlyarosta bundeve 25-27 ° C.

To takzhetrebovatelna visoke plodnosti tla, posebice u njen sadrzaj organske tvari. Relativno hlad-tolerantni, raste i izmedu ryadamikukuruzy. U tu svrhu, vise podhodyatpletistye sorti, koji cini luchshekustovyh izabrati najvise obasjan suncem mjesta.

   Horoshosochetat s krumpira i  . Mogu biti postavljeni uz lit ograde, arbors, resetkasto na. Za voce, kada je potrebno da bi rekvizite ilipodveshivat u resetke.  Strojevi. U klimatskih zona usloviyahNechernozemnoy  bundeva uzgajaju se samo - jedini nacin da se zrelo voce na otvorenom polju.  Zahtjevi kplodorodiyu obrade tla, gnojidba na bundeve isti kao i onaj  .Rasadnicarstvo bundeve su zasadena u vrtu, nakon mraza i uspostavu teploypogody (C5-15 lipnja).

Ako biljka ranije (15-20 svibnja), biljke moraju biti zasticeni otzamorozkov, skrivajuci ih izolirani materijal. U dubokih bunara donijeti u pola kantu  pomijesana s, a ako je tlo suho, a zatim ulijte 1-2 litara vode, zatim zapecacena sa zemljom na chegorassadu kotiledona. Podrucju opskrbe za jednog biljka 1,5-2 m 2.

Njega za tykvoyzaklyuchaetsya hoeing, weeding, kontrola  gotovo isti datum na isti nacin kao u brigu o squash.  To uciniti kada na pocetku do 3,2 glavnomsteble fetus i jedna fetus u bocnim stabljike.  Pinch vrhovima svih stabljika, ostavljajuci 5-6 ostavlja iznad voca.

Nakon uklanjanja stabljika rostovyhpochek hranjive tvari se salju na plodove koje rastu brze i nachinayutusilenno zrele.  Ispod svakog voca treba staviti pod otrezokdoski ili sperploca da ce ga zastititi od truljenja  . Bundeva ispada ukusno, ako je dobro osvijetljena sunce.  Uklonjeno nakon prvog plod male bundeve zamrznuti sve odjednom.

Voce s plodonozhkoyotdelyayut za trepavice i lagano prenosi na mjesto pohrane. To bi trebao biti cist izbegatpri mehanicheskihpovrezhdeny voca iz kojeg su pohranjeni gore, brzo zagnivayut.Urozhaynost bundeve plod prosjeku od 3-4 kg po 1 m2. Na temelju materijala nlogorod.ru

Povezani postovi:
  1. Lagenariya
  2. Tikvice

tikvice, lagenariya, klice, krumpir, bundeve

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce